Eduskunnan äänestysten hakurutiinit R-kielelle

Eduskunnan äänestysdatan sujuva saatavuus mahdollistaa eduskunnassa tehtävien päätösten automaattisen seurannan ja edistää läpinäkyvyyttä. Mikko Heikkisen aiemmin julkaisema biomi.orgin eduskunta-APIn kautta on saatavilla osa eduskunnan äänestysdatoista.

Lisäsimme nyt R-kieliset hakurutiinit eduskunnan äänestysdatalle sorviin osana Datavaalit-hanketta. Näiden avulla löytyvät kaikki biomi.org-rajapinnan kautta saatavilla olevat eduskunnan äänestystiedot sekä äänestys- että edustajakohtaisesti. Yksityiskohtaisia hakuesimerkkejä löydät Louhoksen Datawikistä.

Ääkkösten ja muiden erikoismerkkien käsittely on vielä osin ratkaisematta; pull requestejä otetaan vastaan. Toinen, vakavampi ongelma liittyy eduskunnan äänestysdatan tämä hetkiseen saatavuuteen: eduskunnan äänestysdata on saatavilla koneluettavassa muodossa vain biomi.orgin kautta, jonka nykyinen päivitystiheys ei salli äänestysten reaaliaikaista seurantaa. Äänestysdatan jakaminen koneluettavassa muodossa suoraan eduskunnan palvelimilta edistäisi päätöksenteon seurantaa ja läpinäkyvyyttä ja olisi hyvää palvelua kansalaisten suuntaan – tältä osin heitämme pallon eduskunnalle.

Mainokset
Kategoria(t): R, sorvi, tiedonlouhinta Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta artikkeliin: Eduskunnan äänestysten hakurutiinit R-kielelle

  1. Petteri Nyman, eduskuntatiedotus sanoo:

    Avoimen datan valmistelutyö on eduskunnassa käynnissä. Valmistelutyö liittyy eduskunnan tietojärjestelmien kokonaisuudistukseen ja valmistumisaikataulu ajoittuu vuoden 2013 syksyyn. Lisätietoja ja palautteita voi lähettää eduskuntatiedotukseen, jossa yhteyshenkilöitä ovat Petteri Nyman ja Aki Asola.

  2. juusohaapanen sanoo:

    Kiitos nopeasta palautteesta! Aineistojen saatavuus suoraan eduskunnan oman rajapinnan kautta olisi erittäin hyödyllistä, koska näin autenttinen ja ajantasainen data olisi saatavilla suoraan alkuperäisestä lähteestä. Aineiston koneluettavuus, standardinmukaiset tiedostomuodot ja avoin lisensointi ovat jatkokäytön kannalta keskeisiä tekijöitä datan avaamisessa.

  3. Pitäisikö meidän eduskunnan datan hyödyntäjien kutsua itsemme Eduskuntaan kylään?

  4. Tämä on hieno toiminnallisuus! Kiitos sorvi-porukalle. Otimme sen heti käyttöön Opasnetissä, ja tein malliksi yksinkertaisen käyttöliittymän tulosten tarkasteluun. Nyt pitäisi vain tietää, mitä nuo äänestysten koodit tarkoittavat… En käyttänyt (ainakaan vielä) aikaa sen selvittämiseen. Toiveita jatkokehityksestä voi esittää, tai suoraan parantaa koodia sivulla. Käyttöliittymä löytyy täältä:
    http://fi.opasnet.org/fi/Eduskunta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s