Kunnallisvaaliehdokkaiden aktiivisuus sosiaalisessa mediassa: puolueiden vertailua

Datavaalit-hanke on kerännyt runsaasti aineistoa kunnallisvaaliehdokkaista ja puolueista. Sivustolla ylläpidetään esimerkiksi sosiaalisen median aggregaattia, johon kerätään tietoja ehdokkaiden aktiivisuudesta mm. Facebookissa ja Twitterissä.

Teimme muutamia esimerkkejä ehdokasaineistojen käsittelystä R-kielellä. Esimerkit hakevat dataa Oikeusministeriön, Tilastokeskuksen, Maanmittauslaitoksen ja Datavaalit-sivuston palvelimilta ja vertailevat ehdokkaiden aktiivisuutta sosiaalisessa mediassa puolueiden välillä, ja ne voidaan toistaa alusta loppuun automatisoidusti mukana tulevalla lähdekoodilla.

Visualisoinnit lähdekoodeineen löydät Louhoksen Datawikistä ja Githubin takomo-reposta. Materiaaliin on tulossa myöhemmin täydennystä.

Mainokset

Tietoja antagomir

http://www.iki.fi/Leo.Lahti
Kategoria(t): R, sorvi, tiedonlouhinta, uutinen, visualisointi Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kunnallisvaaliehdokkaiden aktiivisuus sosiaalisessa mediassa: puolueiden vertailua

  1. Olisiko tästä työkaluksi myös ”kansanmuisti.fi ” -tyyppiseen juttuun?

    • antagomir sanoo:

      Ajattelitko some-päivitysten pitkäjänteisempää seurantaa ajassa? Idea on ollut tässä vähän ilmassa, ja Louhoksellahan on nyt Datavaalit-hankkeen tiimoilta (josta esimerkeissä käytetty some-data on peräisin) tiivistä yhteistyötä Kansan muisti ry:n kanssa. Toivon mukaan saadaan edistettyä asiaa myös jatkossa. Päivitysaktiivisuuden lisäksi voi esimerkiksi korreloida aktiivisuutta ehdokkaiden menestykseen, päätöksentekoelimissä tehtyihin päätöksiin, tai tutkailla määrän ohella feedien sisältöä. Ehdotuksia voi pistää jos tarkempia ideoita sen suhteen mitä kandeis monitoroida.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s