soRvi Sitran hankehaun viimeiselle kierrokselle, esitelmiä kotimaassa ja ulkomailla

Suomalaisen avoimen datan työkalupakin soRvin kehitystyö jatkuu aktiivisena. Tässä
lyhyesti uusimpia kuulumisia.

Sitran hankehaun viimeiselle kierrokselle
Hanke valittiin Sitran Uusi demokratia-hankehaun viimeiselle kierrokselle yli 140 hankeidean joukosta. Päätöksistä tiedotetaan huhtikuun lopulla. Haussa on rahoitusta osa-aikaiselle projektikoordinaattorille ja opinnäytetyön tekijälle, mikä tukisi toteutuessaan merkittävästi yhteisövetoista hankettamme. Koordinaattorin vakanssi saattaa siis pian tulla hakuun – seuraa blogia.

Kaupunkitutkimuksen päivät, Helsinki 3-4.5.2012
soRvi on mukana kaupunkitutkimuksen päivillä Helsingissä esitelmällä Avoin suomalainen kaupunkidata – välineet, haasteet ja tulevaisuus. Esitys on suunnattu ennen kaikkea yhteiskunnan avoimia datavirtoja työssään nyt tai tulevaisuudessa hyödyntäville tutkijoille sekä virkamiehille ja keskittyy kaupunkitutkimuksen kannalta keskeisiin tietoaineistoihin ja analyysivälineisiin; soRvi tarjoaa kattavan ja avoimen menetelmäkirjaston kotimaisten aineistojen hakuun, yhdistelyyn ja visualisointiin.

Share-konferenssi, Belgrad 26.4.2012
Belgradin Share-konferenssi on 2000 osallistujan kolmipäiväinen digitaalinen festivaali, jossa digitaalisen kulttuurin uusimpia virtauksia käsitellään työpajojen, esitelmien, hackathonien ja audiovisuaalisen viihteen tahdittamana. soRvi on tapahtumassa mukana viemässä suomalaista avoimen datan osaamista maailmalle; esitelmöimme avoimen datan ja algoritmien avaamista uusista mahdollisuuksista yhteiskunnan läpinäkyvyyden lisäämisessä Suomessa saatujen kokemusten pohjalta.

Instanssi-festivaalin videot verkossa
Hankkeen uusimpia tuloksia esiteltiin maaliskuussa Jyväskylässä digitaalisen tekemisen Instanssi-festivaaleilla. Esitelmä on nyt ladattavissa verkossa YouTuben kautta.

Datavaalit 2012 tulossa
Datavaalit 2012 on ehdotus kunnallisvaaleihin tähtäävästä kunnallisidatan scrappaus- ja julkaisukokonaisuudesta, jonka ensisijaisena kohderyhmänä olisivat datajournalistit ja avoimen demokratian sovellusten kehittäjät. Louhos/soRvi tukee yhteisövetoista hanketta menetelmäkehityksen osalta.

Mainokset

Tietoja antagomir

http://www.iki.fi/Leo.Lahti
Kategoria(t): sorvi, uutinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s