Louhos-projekti laajenee

Julkisten tietoaineistojen määrä kasvaa yhteiskunnassa kiihtyvää tahtia. Laaja saatavuus ja käyttö on omiaan nostamaan yhteisten tietovarantojemme arvoa, mutta aineistojen sujuva saatavuus ja käyttö edellyttää tehokkaita välineitä. Louhos on yhteisövetoinen kokoelma avointa lähdekoodia ja välineitä suomalaiselle avoimelle datalle. Se edistää julkisten aineistojen saatavuutta ja tuottaa uusia välineitä yhteiskunnan tietovirtojen analysointiin. Projekti palvelee kansalaisia, opiskelijoita, ja tietovirtojen parissa työskenteleviä ammattilaisia.

Näitä päämääriä edistetään nyt seuraavin uudistuksin:

Louhos-projekti laajenee tarjoamaan yleisen ja keskitetyn koodivaraston suomalaisen avoimen datan yhteisön tarpeisiin. Koodi suomalaisten datavirtojen avaamiseen on tervetullutta kaikilla ohjelmointikielillä. Projekti auttaa yhdistämään voimavarat ja koordinoimaan yhteistyötä.

GitHub käyttöön Projektin ylläpito on siirretty GitHubiin. Kaikki palaute ja materiaali avoimen datan hakuun, esikäsittelyyn, analyysiin ja visualisointiin sekä projektin kehittämiseen liittyen on tervetullutta.

Wikisivu avattu Kehitystyön tueksi on luotu avoin wikisivusto. Wikin nykyinen painopiste on Louhoksen tämän hetken pääprojektissa, joka on kattava Suomi-datan R-kirjasto soRvi.

Kotisivu uudistui Louhoksen uudet kotisivut löytyvät osoitteesta http://louhos.github.com. Projektille löytyy myös englanninkielinen esittelysivu.

Mukana menossa Instanssi-festareilla Louhos on mukana digitaalisen tekemisen Instanssi-festivaaleilla Jyväskylässä 9-11.3.2012. Tsekkaa esittelytraileri.

Ota yhteyttä, jos puuhaat avoimen datan parissa. Osallistumismahdollisuuksia on listattuna täällä. Toivotamme uudet tekijät tervetulleiksi suomalaisiin datanavaustalkoisiin!

Mainokset

Tietoja antagomir

http://www.iki.fi/Leo.Lahti
Kategoria(t): sorvi, uutinen Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s