Presidenttiehdokkaiden kannatus ja suomalaisten hyvinvointi

Vaalituloksia ja sosioekonomisia mittareita yhdistämällä voidaan löytää yhteyksiä suomalaisten sosiaalisen taustan ja presidenttiehdokkaiden kannatuksen välillä. Vuorovaikutteinen visualisointi, johon tässä postissa tarjoamme lähdekoodin ja ruutukaappauksen, paljastaa yleisiä trendejä presidenttiehdokkaiden kannatuksen yhteyksistä vaikkapa kuntien ikärakenteeseen ja koulutusasteeseen.

Vastaava visualisointi on julkaistu aiemmin Tiedonlouhintaa-blogissa, minkä innoittamana lisäsimme samoille aineistoille valmiit hakurutiinit soRvi-pakettiin. Nyt vastaavan kuvaajan luominen on toistettavissa R-kielellä muutamalla komentorivillä ilman aikaa vieviä esikäsittelyvaiheita. Koodi hakee avoimia kuntatason tilastoja Tilastokeskukselta, ja vaalitulokset HS Next-blogissa julkaistusta yhteenvetotaulukosta. Vaalitulokset voitaisiin hakea myös suoraan Tilastokeskuksen tai Oikeusministeriön sivuilta. Lisätään näihinkin hakurutiinit tuonnempana. Kontribuutiot ovat tervetulleita myös tämän blogin lukijoilta. Olemme alkaneet kasata listaa soRviin suunnitelluista hakurutiineista githubin wiki-sivustolle.

Alla vielä esimerkkinä ruutukaappaus ja  lähdekoodi presidenttiehdokkaiden kannatukseen ja sosioekonomisiin indikaattoreihin liittyen:

Niinistön kannatus ja kuntien koulutusaste vaalipiireittäin

PÄIVITYS 6.1.2013: Blogin R-skriptejä ylläpidetään jatkossa Githubissa. Tämän artikkelin koodit löytyvät täältä.

 

Mainokset

Tietoja antagomir

http://www.iki.fi/Leo.Lahti
Kategoria(t): paikkatieto, R, sorvi, tiedonlouhinta, visualisointi Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s