Pekka vs. Sauli pääkaupunkiseudulla

Vaalipäivän kunniaksi julkaisemme visualisoinnin ensimmäisen kierroksen äänestysjakaumasta kahden suosituimman ehdokkaan välillä pääkaupunkiseudulla äänestysalueittain. Varsinainen äänestysdata julkaistiin HS Next -blogissa ja äänestysalueet löytyvät Helsingin kaupungin Kiinteistövirastolta KML-muodossa.

Suurin työ tässä oli äänestysaluedatan prosessointi käytettävään muotoon, mukaan lukien koordinaatistomuutos KKJ2:sta WGS84:ään. Tästä kiitos kuuluu Joonan kirjoittamalle GetHKK()-funktiolle, joka löytyy soRvin release-versiosta piakkoin. Tämän jälkeen datan visualisointi onnistui helposti ggplot2-paketin avulla.

Tässä tuloksena visualisaatio Haaviston ja Niinistön kannatuksesta pääkaupunkiseudulla. Molemmilla on muihin ehdokkaisiin nähden erittäin suuri kannatus, mutta lisäksi ehdokkaiden välillä löytyy selkeitä alueellisia eroja. Näitä on mielenkiintoista verrata toisen kierroksen äänestyskäyttäytymiseen mikäli ne saadaan myös julki.

Haaviston ja Niinistön kannatus pääkaupunkiseudulla vaalien 1. kierroksella.

PÄIVITYS 6.1.2013: Blogin R-skriptejä ylläpidetään jatkossa Githubissa. Tämän artikkelin koodit löytyvät täältä.

 

Mainokset
Kategoria(t): paikkatieto, R, sorvi, tiedonlouhinta, visualisointi Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Pekka vs. Sauli pääkaupunkiseudulla

  1. Janne Pyykkö sanoo:

    Hyvää työtä. Hmm. Kuvan tulkintaa kuitenkin haittaa se, että väriskaalat ovat kahdessa kuvassa erilaiset. Näin ollen en voi verrata kahden kuvan saman alueen värejä toisiinsa mielekkäästi.

    • ouzo sanoo:

      Kiitos kommentista. Huomasin tämän itsekin mutta eilen illalla oli sen verran kiire etten ehtinyt korjata. Nyt on skaalat kunnossa. Tosin ton taustan käyttö aiheuttaa sen ettei värit ole kartalla täysin samojan kuin skaalassa.

  2. Paluuviite: Arvot ja sydän paikallaan – Pekka Haavisto tuntee ulkopolitiikan ja ihmisoikeudet | Omat polut © – etnisten vanhoillislestadiolaisten kertomuksia ja kokemuksia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s