soRvi päivittyy

Louhoksessa on ollut hiljaista jonkin aikaa, mutta Joonan liityttyä soRvin kehitysjoukkoon tilanne näyttää sekä paketin että blogin osalta erittäin hyvältä. Uudet ideat ja kehittäjät ovat edelleen erittäin tervetulleita! Projektin taustahenkilöt tavoittaa sähköpostitse sorvi-commits@lists.r-forge.r-project.org tai IRCnetin kanavalta !louhos.

Kulisseissakin tapahtuu, sillä yhtenäistimme soRvin ilmettä version 0.1.42 myötä käyttämään Googlen R Style Guidea. Päivityksen myötä erityisesti funktioiden nimeämiskäytäntöjä selkeytettiin, ja useiden funktioiden nimiin tehtiin muutoksia. Päivitimme samalla tämän blogin esimerkkiskriptit käyttämään uusia funktioita. Pahoittelemme soRvin käyttäjille mahdollisesti aiheutuvaa haittaa, mutta uskomme että yhtenäinen tyyli palvelee sekä käyttäjiä että kehittäjiä pitemmällä aikavälillä. Kaikki Louhos-blogin esimerkkiskriptit löytyvät nyt myös soRvin example-hakemistosta.

Siirryimme käyttämään paketin dokumentoinnissa Roxygeniä, mikä toivottavasti osaltaan helpottaa sekä kehittäjien dokumentointityötä että käyttäjiä paremman dokumentoinnin myötä.

Lisäksi  siirsimme soRvin kehitysversion GitHubiin. Uskomme tämän edistävän hajautettua kehitystyötä entistä paremmin. Jo aiemmin käytössä ollut R-forge pysyy stabiilin release-paketin julkaisukanavana.

PÄIVITYS 2.1.2012: soRvin development-versio GitHubissa.

Louhoksen kirjoittajat toivottavat lukijoille hyvää uutta vuotta! Olkoon ensi vuosi vieläkin avoimempi ja mielenkiintoisempi kuin kulunut vuosi!

Mainokset
Kategoria(t): sorvi, uutinen Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: soRvi päivittyy

 1. Petri Kola sanoo:

  Mahtavaa duunia pojat! soRvi-projekti näyttää kypsyvän huikeaa vauhtia.

  Toistaiseksi haasteet ovat varmaankin muualla, mutta yksi näkökulma, johon voisitte jossakin vaiheessa tarttua, olisi lähestyttävyyden helpottaminen muiden ohjelmointikielien käyttäjille. Itse olen esim. lueskellut R programming for those coming from other languages. Nyt ainakin oma tuntumani on, että blogin ja dokumentaation kohderyhmä ovat jo R:ää ennestään osaavat ihmiset. Voisin ehkä itsekin tässä jeesata jossakin vaiheessa.

  • ouzo sanoo:

   Moi! Kiitos tärkeästä palautteesta. Mietimme tuota itsekin taannoisen Apps4Finland-gaalan yhteydessä järjestetyn R-workshopin jälkeen, ja pohdimme oman tutoriaalin vääntämistä avoimen datan analysoinnista. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan aikaa riittänyt sen toteuttamiseen. Lisäksi netti on pullollaan R-tutoriaaleja, enkä ole varma saisimmeko tehtyä mitään paremmin kuin muut.

   Vähintä mitä voisimme tieysti tehdä olisi kasata tonne Linkkejä-sivulle hyviä R-tutoriaaleja, lisäänpä saman tien uuden kategorian sinne. Jos Petri olet kokeillut useampia R-introja ja -tutoriaaleja niin ehkä osaat suositella niistä parhaita?

  • antagomir sanoo:

   Kiitos palautteesta, lähestyttävyyden parantaminen on selkeä kehitystarve. R-kielen oppimisprosessi on monella alalla osoittautunut alkuvaiheessa hankalaksi, toisaalta ammattimaisen laskentaympäristön kautta saa käyttöön eri tason analyysityökalut ja ilmaisuvoiman kuin perinteisillä taulukkolaskentaohjelmilla. Entistä yksityiskohtaisemmin dokumentoidut käyttöesimerkit tekisivät ehkä projektista lähestyttävämmän. Lisäksi voitaisiin lisätä linkit pariin suositeltavaan tutoriaaliin. Suunnitelmissa on erityisesti soRvi-paketin verkkodokumentaation kehittäminen. Uusien kehittäjien mukaan saaminen voi jouduttaa tämän toteuttamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s